BASIN BİLDİRİSİ
Tarih: 11.06.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 4824

İstanbul Çağlayan Adliyesinde 11.06.2013 tarihinde  açıklama yapan Avukat meslektaşlarımıza çevik kuvvet tarafından müdahale edilmesi sonucu sayısı elliyi aşkın Meslektaşımız gözaltına alınmıştır.Meslektaşlarımızın  görev yerleri,kutsal alanları olan Adliyeden, çevik kuvvet tarafından zorla itilip kakılarak gözaltına alınması ,tahammülsüz, ölçüsüz, hakkaniyet ve vicdandan uzak bir davranış olup hukuka ve  evrensel değerlere, avukatlık onuruna aykırıdır. Avukatların Mesleklerini icra ederken cübbeli bir şekilde adliyeden gözaltına alındığı bir ülkede kimsenin hukuk güvenliği, can ve mal güvenliği yoktur. Süreci kaygı ve endişe ile izliyoruz. Iğdır Barosu  olarak Meslektaşlarımıza karşı yapılan hukuksuzluğu kınıyoruz, savunmayı savunmak için kararlığımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

IĞDIR BAROSU BAŞKANI
      Av.Özgür Kurban GÜL