KONYA'DA 7 YURTTAŞIMIZIN KATLEDİLDİĞİ OLAYI LANETLİYORUZ
Tarih: 31.07.2021| Okunma Sayısı: 1097

KAMUOYUNA
12 Mayıs 2021 tarihinde Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi' nde saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinden 7 kişi dün akşam saatlerinde evlerine düzenlenen saldırı sonucu katledilerek evleri ateşe verildi.   Olay vahimdir. Bu saldırı insanlığa, yaşama yapılmıştır. Bu katliamı sadece kınamanın yeterli olmadığını biliyoruz. Ülkemiz her yönü ile yangın yerine dönmüştür. Bu katliam yüreğimizde çok derin yaralar açmıştır.

Siyasetçilerin  hamaseti, ötekileştirici ayrıştırıcı dili bırakıp ülkenin huzur ve barışı için ivedilikle ellerini taşın altına koymaları gerekmektedir.
Katillerin, azmettirenlerin, yardım edenlerin  bir an önce yakalanarak adalete teslim edileceğine, hukuken mümkün olan en ağır cezaların uygulanacağına inanıyoruz.
Katledilen ailenin önceki günlerde can güvenliklerinin tehlikede olması sebebiyle yetkili makamlardan yardım istedikleri basına yansımıştır. Bu durumun gerçekliği araştırılmalı, ihmal söz konusu ise ihmali olanlar derhal görevden alınarak yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır.
25 Temmuz tarihinde Baromuz dahil 48 Baro ortak açıklama yaparak yaşanan olaylara yeniden dikkat çekilmiştir. Yapılan açıklamalarda vurgulanan endişeler ne yazık ki  katliama dönüşmüştür.
Konya’da yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Toplumsal barışa yönelen, bu topraklardaki kardeşliği hedef alan saldırılarla ilgili adli ve idari organların etkin ve ivedi bir şekilde bu olayı soruşturup faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

IĞDIR BAROSU BAŞKANLIĞI

<<<Mart 2024><<